Preventie

Om tandproblemen te voorkomen is het belangrijk dat u jaarlijks op controle komt. Indien u gevoelig bent voor gaatjes of tandvleesproblemen is het aangeraden tweemaal per jaar op controle te komen.

Hoe verloopt een controle?

• Dit onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Breng hiervoor altijd je identiteitskaart mee.
• Aan het onthaal dient u een anamneseblad in te vullen (indien u dit nog niet gedaan hebt) met vragen over uw medische geschiedenis.
• Wanneer de tandarts u komt halen, neemt u plaats in de tandartsstoel en de tandarts stelt u vragen over uw medische en tandheelkundige geschiedenis.
Daarna kijkt de tandarts in uw mond met een spiegeltje en onderzoekt uw klachten. Hij/zij noteert een behandelplan en maakt ook röntgenfoto’s van uw tanden en kaak.
Deze röntgenfoto’s vullen het klinisch mondonderzoek aan en zijn belangrijk voor het opsporen van cariës of andere afwijkingen aan het bot die niet altijd met het blote oog zichtbaar zijn.
• Indien nodig worden nieuwe afspraken gemaakt om de nodige behandelingen te kunnen uitvoeren.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info