Conserverende tandheelkunde

Wat is dit?
• Het doel van de tandheelkunde is alle tanden zo lang mogelijk en in goede staat te bewaren. Dit noemen we conserverende tandheelkunde.

Hoe bereiken we dit?
• Door, afhankelijk van de nood, op half- of jaarlijkse controle te komen. Tijdens deze afspraak wordt uw gebit volledig gecontroleerd op gaatjes (=cariës) en andere zaken
(occlusie, slijtage,…). Er worden röntgenfoto’s genomen en uw tanden worden grondig gereinigd.

Hoe verloopt een controle

• Dit onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Wanneer u binnen komt, mag u zich aanmelden aan onze aanmeld computer die naast de balie staat.
Breng hiervoor altijd je identiteitskaart mee.
• Vervolgens dient u een anamneseblad in te vullen (indien u dit nog niet gedaan hebt) met vragen over uw medische geschiedenis.
• Wanneer de tandarts u komt halen, neemt u plaats in de tandartsstoel en de tandarts stelt u vragen over uw medische en tandheelkundige geschiedenis.
Daarna kijkt de tandarts in uw mond met een spiegeltje en onderzoekt uw klachten. Hij noteert een behandelplan en maakt ook röntgenfoto’s van uw tanden en kaak.
Deze röntgenfoto’s vullen het klinisch mondonderzoek aan en zijn belangrijk voor het opsporen van cariës of andere afwijkingen aan het bot die niet altijd met het blote oog zichtbaar zijn.
• Indien nodig worden nieuwe afspraken gemaakt om de nodige vastgestelde behandelingen te kunnen uitvoeren

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info